Pješačke staze

Pješačke staze na području Berana, Bijelog Polja, Kolašina i Mojkovca, u bližoj okolini ovih gradova, nisu zahtjevne i zavisno od profila turista mogu se preći za jedno prijepodne ili čitav dan. Dužina svake je manja od deset kilometara.

Uskom stazom preko livada i pašnjaka, makadamom i asfaltom, kroz bukove i borove šume, puneći oči i dušu predivnim pogledima na visoke planine i doline u kojima su se ugnijezdili gradovi, kroz katune… upoznaćete četiri različita planinska svijeta.

Lako može da se desi da vaša rekreativna tura potraje duže nego što ste predvidjeli. Jer, neće uvijek biti lako odoljeti pozivima domaćina na čašicu rakije i razgovor, ili nekim sporednim stazama koje obećavaju i mame, ili šapatu bukove ili borove šume, hajdučkoj travi na livadi, cvrkutu ptica, šumskim jagodama…

Koliko god trajala vaša tura, prijaće vam u svakom smislu. Tijelo će se ispuniti lakoćom a duša ljepotom, vedrinom i snagom.

Staze imaju uređene vidikovce sa nadstrešnicom, stolom i klupama, pa služe i kao lokalna izletišta.

U centrima gradova nalaze se info table sa iscrtanom mapom, konfiguracijom terena. GPS podaci o ruti se nalaze na web sajtu www.bjelasica-komovi.me